Fizioterapijska priprema trudnica za porod

 

 

Privatna praksa fizikalne terapije Branke Herceg u svom ugodno uređenom prostoru provodi

FIZIOTERAPIJSKI PROGRAM AKTIVNOSTI ZA TRUDNICE I PRIPREMU ZA POROD.

 

Program je usmjeren na očuvanje zdravlja trudnica tijekom trudnoće, a sve pod vodstvom stručno educiranih fizioterapeuta. Programu mogu prisustvovsti i očevi, a koncept je zamišljen kao teorijsko-praktični susret tijekom kojeg se budućim roditeljima pruža psiho-fizička priprema za porođaj, te nastoji ublažiti strah od poroda. Tijekom edukacije uz pomoć lutaka prikazat će se i tehnike „Baby handlinga“ koji obuhvaća niz preporučenih praksi pravilnog postupanja s djetetom,  a kojima se potiče njegov normalan motorički razvoj.

 

 

DISANJE, LOPTA I RELAKSACIJA NA PORODU

 

Cilj fizioterapijske pripreme trudnice za porod je edukacija trudnica o suvremenim spoznajama u porodništvu i dojenju, tehnikama relaksacije i njihovoj primjeni na porodu, tehnikama disanja i tiskanja, te njihovoj primjeni na porodu.

 

AEROBNI TRENING U TRUDNOĆI

 

Osnovnim aerobik koracima koji su prilagođeni trudnicama, te uz adekvatnu muzičku podlogu obrađuju se vježbe istezanja i relaksacije. Dobrom kondicijom trudnica i pripremi mišića za porod, koja se postiže pravilnim vježbanjem i držanjem, poboljšava se i kardiovaskularna sposobnost organizma, te se uspostavlja i olakšava nadzor  tjelesne težine.

 

Za sudjelovanje na edukaciji potrebna je potvrda nadležnog liječnika o urednom tijeku trudnoće.

 

O terminu održavanja tečaja i ostalim pitanjima možete se informirati preko našeg e-maila optimathera@net.amis.hr, na tel. 01/2006-572, ili na broj mob. 091/5365-037, Ana Đonlić, voditeljica programa.

 

Obratite nam se s povjerenjem, jer mi smo tu za Vas!