logo branka herceg

Privatna praksa fizikalne terapije Branka Herceg, bacc.physioth.

vl. Branka Herceg, bacc. physioth
Karlovačka 44, Sesvete
Tel.01/2006-572
optimathera@net.amis.hr

Naš tim
Privatna praksa fizikalne terapije
Dvorana

poklon bon

Poklon bon

Često imate nedoumice oko toga što pokloniti svojim najbližima za neku posebnu prigodu? Iz naše velike ponude usluga fizikalne terapije odaberite nešto čime ćete im pokazati da Vam je stalo do njihovog zdravlja. Budite originalni i darujte im jedinstveni poklon u obliku POKLON BONA u iznosu koji sami odlučite, a mi ćemo se pobrinuti da usluge fizikalne terapije budu prilagođene njihovim individualnim potrebama. Poklon bon možete naručiti internetom ili telefonom, a možete ga uplatiti i preuzeti u našoj ustanovi. Nešto najljepše i najvrijednije što nekome možete pokloniti je ZDRAVLJE!vježbe za mame i bebe

Baby fitness – vježbe za mame i bebe

Baby fitness – vježbe za mame i bebe u dobi od 3 mjeseca do navršene 1. godine pod vodstvom stručno osposobljenih fizioterapeuta. Preko vježbi u okviru ovog programa mame i bebe uče kako međusobno komunicirati dodirom i pokretom. Isto tako, vježbe omogućuju majkama brže vraćanje u formu nakon trudnoće i poroda, druženju i razmjeni iskustava s drugim mamama, te stvaranje posebne povezanosti s bebom.
Beba vježbanjem stječe nova iskustva, u kontaktu je s drugim bebama, jača imunološki sustav i izdržljivost, te vježba balans i ravnotežu u skladu sa fiziološkim razvojem. Uz vježbe na loptama i strunjačama, s bebama se rade vježbe koje su korisne za njihovu koordinaciju, motoriku i fizički razvoj, a za bebu predstavljaju igru u ritmu s muzikom.
Ovakav tip interaktivnih susreta majki s djecom pod nadzorom stručnjaka naišao je na odobravanje velikog broja roditelja diljem svijeta, zbog čega se i UNICEF uključio u medijsko promoviranje baby fitnessa.
U tijeku je formiranje novih grupa!
Ponuđeni termini su ponedjeljkom i četvrtkom u 11h.
Cijena 150 kn za 5 dolazaka unutar mjesec dana.

udarni val

Terapija udarnim valom (Shockwave Therapy)

Terapija udarnim valom uređajem vrhunske tehnologije za visoko frekventnu toplinsku terapiju BTL-6000 SWT TOPLINE predstavlja visokoučinkovitu i neinvanzivnu tehniku u fizikalnoj terapiji koja se koristi za otklanjanje kronične boli na mjestima koja se teško i dugo liječi standardnim metodama fizikalne terapije. Ovim inovativnim tretmanom za liječenje i ublažavanje boli u mišićno-koštanom sustavu brzo se uklanjaju tegobe i vraća mobilnost. Udarni val predstavlja alternativu u mnogim slučajevima kada se operativni zahvat čini neizbježnim. Isto tako, terapija udarnim valom vrlo se često primjenjuje u sportskoj medicini zbog svojih zacjeljujućih i regenerativnih učinaka na meka tkiva. Tako se vrijeme oporavka nakon ozlijeda može maksimalno smanjiti. U usporedbi s tradicionalnom ručnom i terapijom pomoću aparata, udarni val je iznimno učinkovit, jer smanjuje broj terapijskih tretmana i dovodi do dugoročno boljih rezultata. Uobičajene indikacije i dijagnoze za terapiju udarnim valom su:
• Ahilodinija
• Bolno rame - kalcifikacije, impingement syndrome
• Teniski lakat - radijalni i ulnarni epikondilitis
• Skakačko koljeno - patelarna tendinopatija
• Petni trn - calcar calcanei, plantarni fasciitis
• Bol u ulaznim točkama tetive koljena i artroza koljena
• Bol u području prepona
• Kronične entezopatije
• Egzostoze malih zglobova ruku
• Sindrom tibialis anterior
• Trigger točke
• Bol u kukovima i sakroilijakalnom zglobu
• Carpal tunnel syndrome
• Istegnuće i regeneracija mišića
• Lumbalna bol
• Spondylitis ankylosing – Behterova bolest

Pogodnosti terapije udarnim valom:
• Brza i učinkovita, jer trenutno smanjuje bol i poboljšava pokretljivost
• Ne koristi lijekove i bezbolna je (neinvazivna terapija)
• Kod većine stanja potrebno je 3-5 tretmana u razmacima 3-10 dana
• Nema nuspojava

pilates trudnice

Pilates za trudnice

Tijekom trudnoće preporuča se posebno dizajniran pilates program koji se prilagođava stanju trudnice i stadiju trudnoće. Trudnice koje redovito vježbaju imaju bolju fizičku kondiciju, što im uvelike pomaže pri porodu i bržem oporavku nakon poroda.
Vježbe koje se u našoj ustanovi izvode u okviru programa "PILATES ZA TRUDNICE" pod vodstvom stručno osposobljenih fizioterapeuta smanjuju bolove u zglobovima i kralježnici, doprinose boljoj ravnoteži i cirkulaciji tijela, poboljšanju posture, te eliminaciji stresa. Posebna pozornost posvećuje se mišićima ruku i nogu, a osobito mišićima zdjeličnog dna i ramenog obruča, te cijele kralježnice.
PREDUVJET ZA PILATES ZA TRUDNICE JE LIJEČNIČKO DOPUŠTENJE!
U tijeku je formiranje novih grupa.
Termini su utorkom i petkom u 9h.
Cijena 120 kn za 5 dolazaka unutar mjesec dana.

pilates

Pilates vježbe za odrasle

U našoj se ustanovi pod stručnim vodstvom fizioterapeuta na čelu s Anom Đonlić održavaju PILATES VJEŽBE kao metoda vježbanja koja istovremeno razvija specifičnu mišićnu snagu, te fleksibilnost mišića i zglobova, čime se postiže optimalna tjelesna uravnoteženost. Pilates vježbe oblikuju tijelo, utječu na elegantnu posturu, oslobađaju od stresa, te doprinose boljoj samokontroli i većem samopouzdanju. Pilates metoda potiče ljude da koriste svoj um kako bi "kontrolirali" svoje mišiće. Ovaj je program vježbanja usmjeren na unutrašnje mišiće-držače koji su važni za održavanje tijela u ravnoteži, a od bitnog su značaja za održavanje normalnog stanja kralježnice. Pilates vježbe naglašavaju važnost disanja i jačaju unutrašnje mišiće trupa, što je od velikog značaja za ublažavanje i prevenciju bolova u leđima.
U tijeku je formiranje novih grupa!
Ponuđeni termini su ponedjeljkom i četvrtkom u 9h, 18,h, 19h, a minimalan broj polaznika za formiranje grupe je 4.
Cijena: 120 kn za 5 dolazaka unutar mjesec dana.